Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Betonové konstrukce (M) (FAST-BL008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BL008 - Betonové konstrukce (M), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty základům statického řešení betonových konstrukcí a objektů.Získat schopnost navrhovat základní druhy konstrukcí a objektů pozemního a inženýrského stavitelství včetně schopnosti vypracovat příslušnou výkresovou dokumentaci.Porozumět zásadám chování předpjatých konstrukcí a ve stavební praxi a vliv předpětí správně aplikovat.

Osnova

1.-2. Konstrukce vícepodlažních monolitických skeletových budov - uspořádání, zatížení, prostorová tuhost, stropní tabule, návrh rozměrů, statické řešení, redukce a redistribuce sil, uspořádání výztuže, konstruktivní zásady.3. Konstrukce monolitických železobetonových hal.4.-5. Železobetonové desky působící ve dvou směrech podepřené po obvodu a podepřené lokálně.6. Základové konstrukce - patky, pásy, rošty, desky.7. Předpjatý beton - podstata, materiály, technologie výroby, zásady navrhování.8. Předpětí a jeho změny, mezní stavy porušení a použitelnosti.9. Montované nosné konstrukce hal a budov - navrhování a vyztužování, stabilita a tuhost objektu.10. Zvláštnosti v navrhování montovaných konstrukcí - vliv výroby, dopravy a montáže, navrhování styků, úchytů a závěsných ok, působení v montážním stádiu.11.-12. Zásady navrhování vybraných konstrukcí inženýrských staveb - zásobníky, sila, nádrže, opěrné zdi.13. Zásady navrhování zděných konstrukcí. Dilatační celky a spáry.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, lineární pružnost, zatížení konstrukcí, dimenzování betonových prvků

Garant

Ing. Ivana Laníková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ivana Laníková, Ph.D.