Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní komunikace II (FAST-BM02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BM02 - Pozemní komunikace II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních informací o materiálech pro stavbu vozovek, jejich použití do jednotlivých konstrukčních vrstev, systému zkoušení, technologických postupech stavby a údržby vozovek a dimenzování netuhých a tuhých vozovek.

Osnova

1. Zeminy a zemní práce2. Zlepšování zemin3. Kamenivo a nestmelené vrstvy vozovek4. Hydraulicky stmelené a prolévané vrstvy vozovek5. Asfaltová pojiva6. Asfaltové směsi - vlastnosti a navrhování7. Asfaltové postřiky, nátěry a emulzní kalové zákryty8. Dlážděné vozovky, vozovky ze zámkových dlažeb. 9. Cementobetonové vozovky. 10. Navrhování tuhých a netuhých vozovek11. Diagnostika vozovek12. Údržba a opravy vozovek13. Recyklace netuhých a tuhých vozovek

Literatura

Varaus Michal: Pozemní komunikace II - přednáškové listy. 2013. [http://www.fce.vutbr.cz/PKO/varaus.m] (CS)Harvey J., Prof., Dr.: Asphalt Mix Design and Analysis. Vienna University of Technology, 2006. (EN)Shackel B., Prof. Dr.: Pavement Design. Vienna University of Technology, 2006. (EN)Nové platné evropské normy. ÚNMZ, 2008. [www.unmz.cz] (CS)

Požadavky

Požadují se základní všeobecné znalosti o stavebních materiálech a stavební fyzice.

Garant

doc. Dr. Ing. Michal Varaus

Vyučující

doc. Dr. Ing. Michal Varaus