Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace a provádění železničních staveb (FAST-BN052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BN052 - Mechanizace a provádění železničních staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou stavby dopravní cesty, základů technologií traťových prací, mechanizace, měřících a diagnostických prostředků prostorové úpravy a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Stavba dopravní cesty, základy technologie traťových prací.2. Drobná mechanizace pro práci s kolejnicemi, pražci, upevňovadly, opravy geometrických parametrů koleje, ostatní drobná mechanizace3. Rozpad konstrukčního a geometrického uspořádání koleje, příčiny a způsob odstraňování. 4. Speciální vozidla pro dopravu osob a materiálu. Mechanizace pro odstraňování sněhu a vegetace. 5. Stroje pro práci na železničním svršku, strojní čističky kolejového lože. 6. Automatické strojní podbíječky,stroje pro výměnu pražců, pluhy na úpravu kolejového lože. 7. Zhutňovače kolejového lože a dynamické stabilizátory. 8. Mechanizace pro svařování, broušení a reprofilaci kolejnic.9. Organizace opravných prací a výluk.10. Mechanizace pro práci na železničním spodku. 11. Měřící a diagnostické prostředky. Komplexní technologie prací.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní pojmy, dělení železničních staveb, konstrukční a geometrické uspořádání koleje železničních drah a její prostorová poloha - terminologie, základní pojmy, projektování železničních tratí, členění a stavba železničního spodku

Garant

Ing. Richard Svoboda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Richard Svoboda, Ph.D.