Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dřevěné konstrukce (M) (FAST-BO05)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BO05 - Dřevěné konstrukce (M), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou tohoto kurzu a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Přehled vývoje a perspektivy rozvoje dřevěných konstrukcí.2. Vlastnosti dřeva a materiálů na bázi dřeva z hlediska použití ve stavebních konstrukcích.3. Prostorová skladba dřevěných konstrukcí, typy příčných vazeb, prostorové systémy.4. Zásady tvorby výpočtových modelů dřevěných konstrukcí.5. Mezní stavy dřevěných konstrukcí, zásady navrhování dřevěných konstrukcí.6. Základní způsoby namáhání prvků a dílců dřevěných konstrukcí.7. Spoje používané v oboru dřevěných konstrukcí.8. Plnostěnné nosníky, rámy a oblouky.9. Příhradové nosníky, rámy a oblouky.10. Prostorové konstrukce – kopule, klenby, skořepiny, lomenice a strukturní konstrukce11. Dřevostavby pro obytné, administrativní a další účely12. Výroba, montáž, ochrana a údržba dřevěných konstrukcí. Protipožární odolnost.13. Zásady sanace a rekonstrukce dřevěných konstrukcí.

Literatura

Blass,H.J. a kol.: Timber Engineering – STEP 1. Centrm Hout, The Netherlands, 1995. (EN)Straka,B.-Pechalová,J.: Dřevěné konstrukce. Akademické nakladatelství CERM, Brno, 1996. (CS)Straka,B.: Navrhování dřevěných konstrukcí. Akademické nakladatelství CERM, Brno, 1996. (CS)Blass,H.J. a kol., překlad Koželouh,B.: Dřevěné konstrukce podle Eurokódu 5, STEP 1. Centrum Hout, The Netherlands, překlad Bohumil Koželouh, 1998. (CS)Kuklík, P. a kol.: Dřevěné konstrukce 10. ČVUT Praha, 2005. (CS)Blass,H.J. a kol.: Timber Engineering – STEP 2. Centrm Hout, The Netherlands, 1995. (EN)

Požadavky

Matematika, stavební mechanika, pružnost, navrhování prvků konstrukcí - základy, zatížení konstrukcí.

Garant

Ing. Milan Šmak, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Šmak, Ph.D.