Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stokování a čištění odpadních vod (FAST-BP002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BP002 - Stokování a čištění odpadních vod, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Odvádění odpadních vod z urbanizovaného území, základy navrhovani a provozovaní stokových sítí, technologický a hydraulický výpočet ČOV, používané technologie čištění odpadních vod a zpracování kalů, postup intenzifikace ČOV, základy provozu ČOV

Osnova

1. Vývoj oboru stokování, městské odvodnění, základní pojmy, legislativa. 2. Stokové soustavy a způsoby dopravy odpadních vod. 3. Déšť a dešťová data. Dešťový odtok z urbanizovaných ploch. 4. Hydraulika stokových sítí, odlehčovací komory, generely odvodnění. 5. Stokové sítě a kanalizační přípojky. Hospodaření s dešťovými vodami. 6. Objekty na stokových sítích. Strategie ochrany vodních toků. 7. Exkurze na ČOV Modřice. 8. Vývoj, historie, dimenzování ČOV a MČOV. Mechanické a chemické čištění odpadních vod. 9. Biologické čištění odpadních vod, aktivační proces.10. Moderní metody odstraňování sloučenin dusíku a fosforu.11. Aerace a separace aktivovaného kalu. Systémy s biomasou přisedlou.12. Kalové hospodářství ČOV, finální likvidace kalu.13. Anaerobní čištění odpadních vod.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Chemie a technologie vody, Hydrologie, Hydraulika, Navrhování stavebních konstrukcí.

Garant

prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA

Vyučující

prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA