Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odpadové hospodářství (FAST-BP057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BP057 - Odpadové hospodářství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je souhrn veškerých dostupných informací z oblastí tuhých komunálních odpadů s důrazem na ochranu podzemních vod z pohledu platné legislativy, prováděcích předpisů a programů. Předmět přináší poznatky v oblasti plánování, návrhu a řízení odpadového hospodářství.

Osnova

1. Legislativa a terminologie v odpadovém hospodářství, fyzikálně-chemické charakteristiky odpadů, katalog odpadů, nakládání s komunálním a nebezpečným odpadem.2. Koncepce odpadového hospodářství ČR – současnost a vývojové trendy, plány odpadového hospodářství.3. Obaly, rozdělení a jejich funkce.4. Třídění odpadu, nádoby na třídění odpadu.5. Skládkování – legislativa, skupiny skládek a jejich technické zabezpečení, výběr vhodné lokality, inženýrsko-geologické a hydrologické podklady, technické řešení skládek.6. Vodní hospodářství skládek, čištění průsakových vod.7. Rekultivace skládek a starých zátěží.8. Kompostování, rozdělení kompostáren, biologické procesy kompostování.9. Termické způsoby zneškodňování odpadů – spalování, zplyňování, pyrolýza.10. Návštěva spalovny v Brně.11. Technické řešení spaloven, stavební objekty a technologické vybavení.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

HydrogeologieChemie vodyMechanika zemin

Garant

Ing. Petr Hluštík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Hluštík, Ph.D.