Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektovaní vodohospodářských staveb (FAST-BR054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BR054 - Projektovaní vodohospodářských staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače s doplňkovými činnostmi doprovázejícími projektovou činnost ve výstavbě. Jde o související normy, legislativu, ekonomické a správní činnosti při projektování a v investiční výstavbě vůbec. Probrány jsou některé speciální druhy vodohospodářské dokumentace.

Osnova

1. Smluvní vztahy - uzavírání smluv (účastníci, podklady, termíny, kontrola, penalizace) 2. Oceňování projektových a inženýrských prací 3. Praktické aplikace Stavebního zákona4. - 5. Dodavatelské systémy ve výstavbě, jejich realizace v ČR6. Autorizační zkoušky dle zákona 360/1992 Sb., práva a povinnosti autorizovaných osob7. Stavební deník - obsah zápisů, forma vedení8. Projednávání staveb s ohledem na zákon 244/1992 Sb. i zákony a předpisy související9. Vypracování projektové dokumentace - stupeň, rozsah, obsah10.Projednávání projektové dokumentace 11.Podnikání autorizovaných osob12.Uplatňování a používání norem Vodního hospodářství13.Kompletace in dividuálně zadané práce, test, zápočet.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Vodní hospodářství a vodní stavby. Ekonomie a Ekonomika podniku.

Garant

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.