Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rybníky a účelové nádrže (FAST-BS053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BS053 - Rybníky a účelové nádrže, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přehled v problematice rybníků a malých vodních nádrží, znalost příslušných norem, schopnost navrhovat rybníky, znalost konstrukčních zásad pro navrhování.

Osnova

1. Úvod do problematiky, historie a význam rybničních staveb, ekologický a ekonomický přínos2. Výběr místa nádrže, podklady pro návrh, předpisy a normy3. Vodohospodářské řešení malých vodních nádrží4. Uspořádání a technické řešení malých vodních nádrží5. Hráze - typy, konstrukční zásady6. Výpustná zařízení - návrh, typy, konstrukční zásady7. Bezpečnostní přelivy - návrh, typy, konstrukční zásady 8. Odběry vody, speciální objekty9. Úprava koryta pod nádrží, dna a okolí nádrže10. Chyby v konstrukci hrází a objektů, vady a poruchy11. Základy rybníkářství, chov kapra12. Manipulační a provozní řády malých vodních nádrží13. Rekonstrukce a odbahňování malých vodních nádrží, poruch hrází, průběh výstavby.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti z hydrauliky a znalost vodohospodářského řešení nádrží včetně transformační funkce.

Garant

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.