Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická zařízení budov 1 (FAST-BT001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BT001 - Technická zařízení budov 1, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základy vytápění. Tvorba tepelného mikroklimatu budov. Přenos tepla soustavami ústředního vytápěni.

Osnova

1. Úvod do technických zařízení budov a zdravotně technických instalací, kritéria pro návrh hygienických zařízení, prostory pro soustředění instalací.2. Sestavy zařizovacích předmětů, montážní prvky pro předstěnové instalace, zápachové uzávěrky, výtokové armatury, splachovací zařízení.3. Základní principy odvádění odpadních vod z budov, hydraulika a dimenzování vnitřní kanalizace, materiály pro kanalizaci.4. Připojovací, odpadní a větrací potrubí vnitřní kanalizace.5. Svodná potrubí vnitřní kanalizace, kanalizační přípojky, žumpy.6. Regulace odtoku srážkových vod, vsakovací zařízení srážkových vod, ochrana proti vzduté vodě, přečerpání odpadních vod, předčištění odpadních vod.7. Základní principy zásobování budov vodou, potřeba vody, materiály pro vnitřní vodovod.8. Vedení potrubí vnitřního vodovodu, příprava teplé vody.9. Vodovodní přípojky, hydraulika a dimenzování vnitřního vodovodu.10. Zvyšování tlaku, snižování tlaku, zásobování vodou z vlastního zdroje, ochrana proti znečištění pitné vody, tepelné izolace potrubí, zásobování požární vodou.11. Druhy topných plynů, provedení a umísťování plynových spotřebičů v budovách.12. Základní principy zásobování budov plynem, plynovodní přípojky, odběrná plynová zařízení.13. Elektrická instalace v budovách, elektrické přípojky, hromosvody.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti o konstrukčních systémech budov, základových, svislých, vodorovných a střešních konstrukcích budov, základy hydromechaniky, základní teoretické znalosti o stejnosměrném a střídavém proudu.

Garant

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.