Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotně technické a plynovodní instalace (FAST-BT57)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BT57 - Zdravotně technické a plynovodní instalace, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá znalosti o řešení zdravotně technických instalací a odběrných plynových zařízení.

Osnova

1.Hydraulika kanalizace, vnitřní kanalizace ve vysokých budovách (ukázka funkce odpadního potrubí na modelu v laboratoři TZB). 2.Zařízení pro předčištění odpadních vod, malé čistírny odpadních vod3.Zpomalení odtoku dešťových vod, využití dešťové vody, podtlakové a nouzové odvodnění střech4.Hydraulika vnitřního vodovodu, podrobný výpočet vnitřního vodovodu, bilance potřeby vody5.Příprava teplé vody – metody navrhování, zdravotně technické instalace z hlediska ochrany proti šíření požáru, ochrana vnitřního vodovodu proti znečištění pitné vody6.Čerpací technika pro vnitřní kanalizaci a vodovod7.Distribuční plynovody a přípojky8.Domovní plynovody a požadavky na umístění plynových spotřebičů9.Průmyslové plynovody a plynová zařízení v kotelnách10.Tlakové stanice a rozvod LPG11.Regulace tlaku a měření plynu

Literatura

Steele, A: Engineered Plumbing Design. Construction Industry Press, Almhurst, USA, 1982. (EN)Hewitt,G.F., Whalley,P.B.: Gas-Liquid FloW and Heat Transfer. Pergamon Press, New York, 1989. (EN)Buchta: Komentář k aplikaci ČSN EN 1775 a TPG 704 01 v praxi. GAS s.r.o. Praha, 1999. (CS)Buchta: Domovní plynovody, učební texty a zkušební otázky. GAS s.r.o. Praha, 2001. (CS)Žabička, Z.- Vrána, J.: Zdravotně technické instalace. ERA group, 2009. ISBN 978-80-7366-139-7. (CS)Žabička, Z. - Vrána,K.:: Hospodaření se srážkovou vodou v nemovitostech. ČKAIT, 2011. ISBN 978-80-87438-14-5. (CS)Buchta: Plynárenská příručka. GAS s.r.o. Praha, 1997. (CS)Buchta: Využití plynných paliv v dopravě. GAS s.r.o. Praha, 2001. (CS)Valášek, J. a kol.: Zdravotně technická zařízení a instalace. Jaga group, 2001. (CS)

Požadavky

Základní znalosti o stavebních konstrukcích. Základní znalosti o vnitřní kanalizaci, vnitřním vodovodu a domovním plynovodu.

Garant

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.