Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie staveb 2 (FAST-BW004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BW004 - Technologie staveb 2, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenta vypracovat technologický předpis vybraných dílčích stavebních procesů hrubé vrchní stavby a dokončovacích prací a v praxi při jejich realizaci tyto dílčí stavební procesy umět podle zpracované dokumentace řídit.

Osnova

1. Montážní procesy. Montáž objektů z železobetonových prefabrikátů. Zásady výroby, dopravy a skladování. 2. Montáž ocelových konstrukcí. Výroba konstrukčních prvků, zásady dopravy a skladování. Optimalizace metod.3. Úvod do problematiky vnitřních a dokončovacích procesů. Sled jednotlivých procesů, návazností a koordinace. 4. Zásady provádění příček zděných, ze skleněných tvárnic a montovaných dílcových a kostrových. 5. Instalační procesy. Zřizování vnitřní kanalizace. Rozvody vody a ústředního vytápění, plynu a vzduchotechniky. 6. Provádění stavebních izolací proti vodě, teplu, hluku. Připravenost stavby, návaznosti, zkoušky.7. Montáže výplní otvorů - oken, dveří, zámečnických výrobků, vestavěného nábytku. Připravenost stavby. 8. Úpravy povrchů stavebních konstrukcí - vnitřní a vnější omítky, druhy, postupová schémata. 9. Technologie kontaktních zateplovacích plášťů budov, systémy, postupové diagramy. Kvalitativní podmínky.10.Provádění vnitřních a vnějších obkladů, systémy, technologické postupy, požadavky na stavební připravenost. 11. Zřizování stropních podhledů. Systémy, připravenost podkladu, technologické postupy. Časová náročnost. 12. Kladení podlah a dlažeb. Druhy, materiálové varianty. Pracovní postupy, nároky na technologické přestávky. 13. Malby a nátěry stěn, dřevěných a ocelových konstrukcí. Druhy maleb a nátěrových hmot, vhodnost použití.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti konstrukčních zásad a navrhování stavebních objektů.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.