Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management kvality staveb (FAST-BW54)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BW54 - Management kvality staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenta se základními pravidly řízení jakosti provádění staveb.

Osnova

1. Úvod do oboru technologie staveb2. Technologie staveb a řízení procesů spojených s výstavbou3. Současné přístupy k technologii a k řízení stavebních procesů4. Regulátory stavebních procesů5. Základní nástroje pro řízení stavebních procesů6. Požadavky na kvalitu staveb7. Kontrola ve stavebnictví a její význam8. Metrologie, zkušebnictví a dohled nad kvalitou staveb9. Hodnocení kvality stavebního díla10. Zajištění kvality ve stavební firmě a základní prvky QMS

Literatura

Harris, F., McCaffer, R.: Modern construction management. London, 1992. Pilcher, R.: Principles of construction management. McGraw-Hill, London, 1992. Juříček a kol.: Technológia pozemných stavieb. ALFA Bratislava, 1994. Prokopenko a kol.: Vzdělávání a rozvoj manažerů. GRADA PUBLISHING, 1996. Jarský Č.: Automatizovaná příprava a řízení realizace staveb, CONTEC. CONTEC, 2000. Metodická řada DOS M15 1998: Management projektů spojených s výstavbou. SDIC-INSTITUT, 1998. Rosenau M.D.: Řízení projektů. Computer Press, Praha, 2000. Majtan M.: Projektový management. Ekonom, Bratislava, 2000.

Požadavky

Základní znalosti stavebně technologických procesů a stavebních materiálů.

Garant

doc. Ing. Karel Dočkal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Dočkal, CSc.