Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro středně pokročilé II (FAST-BYA6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYA6 - Angličtina pro středně pokročilé II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto kurzu je pomoci studentům v přípravě ke zkoušce BY51, která hodnotí, zda studenti magisterského studia dosáhli úrovně B1 na stupnici CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) stanovené institucí Council of Europe. Krátký přehled požadavků pro pokročilost B1 je uveden v anotaci. Kurz BYA6 je zaměřen na procvičování poslechu, konverzace, psaní, čtení a gramatiky. Důraz je kladen zejména na prvky pokročilejší gramatiky a studenti budou mít možnost prohloubit a zdokonalit znalosti získané v kurzu BYA5. Kurz studentům také umožní rozšířit si slovní zásobu a zlepšit komunikativní dovednosti. Lekce v prvních dvou třetinách semestru budou mít podobnou strukturu jako v kurzech BYA1 – BYA5. Poslední třetina semestru je věnována přímo přípravě na zkoušku.Výstupní úroveň podle CEFR je B1.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Clive Oxenden, Christina Latham-Koenig: New English File Intermediate. Oxford: OUP, 2006. (EN)

Požadavky

Studenti by měli být schopni: používat minulý a přítomný čas v běžné komunikaci; používat budoucí čas pro předvídání situací a plánování akcí v budoucnosti; používat předpřítomný čas k vyjádření zážitků a popisu dlouhodobých či krátkodobých situací ze svého života; srovnávat věci pomocí přídavných jmen; používat modální slovesa k vyjádření povolení a povinnosti; používat základní podmínkové věty k vyjádření možných budoucích situací a teoretických možností; používat jednoduché pasivní tvary sloves; diskutovat o vztazích, rodině, bydlení, denních činnostech, jídle, vzdělání a práci; tvořit otázky a rozumět spisovné angličtině týkající se známých témat; zvládnout komunikaci v obchodě, restauraci a při cestování v cizině (např. při návštěvě jazykové školy, zjišťování informací, omlouvání se a žádání o povolení apod.)

Garant

Mgr. Věra Batystová

Vyučující

Mgr. Věra Batystová