Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro mírně pokročilé (zkouška) (FAST-BYN29)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYN29 - Němčina pro mírně pokročilé (zkouška), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem této zkoušky je ohodnotit, zda studenti dosáhli pokročilosti A2 podle stupnice CEFR (Společného evropského referenčního rámce), která je stanovena Radou Evropy.Zkouška se skládá z písemné (čtení, poslech, psaní) a ústní části (jednoduchá konverzace o základních tématech).

Osnova

Pro tento předmět nabízí Kabinet jazyků FAST volitelné předměty BYN1, BYN12, BYN2 a BYN22, které se ovšem otevřou vždy jen při dostatečném počtu zájemců. V těchto kurzech studenti získají znalosti a dovednosti požadované ke zkoušce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Gramatika a slovní zásoba z učebnic Schritte International Band 1-4. Jazykové dovednosti (čtení, poslech, psaní a mluvení) na mírně pokročilé úrovni.Gramatika: časování základních sloves, osobní a přivlastňovací zájmena, pořádek slov ve větě, zápor, určitý a neurčitý člen, množné číslo, základní a řadové číslovky, časové údaje, způsobová slovesa, předložky, minulé časy, příslovce, rozkazovací způsob, podmiňovací způsob, zvratná slovesa, tázací slova, spojky weil, dass a wenn, konjunktiv II, skloňování přídavných jmen po neurčitém členu, určitém členu a bez členu, stupňování příd. jmen, trpný rodSlovní zásoba k tématům: seznámení, představení se, rodina, jídlo a pití, bydlení, můj den, volný čas, učení se, zaměstnání, cestování, části těla a zdraví, oblečení, nakupování a svátky, v restauraci, svět práce, sport a fitness, vzdělání a kariéra, oslavy, kultura, na poště, doprava ve městě, počasí, cestování a ubytování, peníze

Garant

Mgr. Věra Batystová