Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro začátečníky II (FAST-BYR12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYR12 - Ruština pro začátečníky II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí základů ruštiny, tedy azbuky v psané i mluvené formě, základní slovní zásoby a gramatiky. Schopnost přečíst, přeložit a vytvořit jednoduché texty.

Osnova

1. Úvodní hodina, opakování znalostí z minulého semestru 2. 6L-Povolání, poslech a četba rozhovorů, nová slovní zásoba, výslovnost "де,те,не" v přejatých slovech, intonace otázek 3. 6L-názvy profesí mužů a žen, 7. pád podstatných jmen, 4. pád osobních zájmen 4. 6L-časování slovesa "хотеть", opakování gramatiky a slovní zásoby, doplňkový text, hraní rolí 5. 7L-Volný čas, rozhovory, výslovnost nepřízvučných samohlásek, I. a II. časování sloves, zvratná slovesa, B. Pasternak 6. 7L-Volný čas, cvičení, doplňková slovní zásoba - filmy, hudba, sport, literatura, hudební nástroje 7. 7L-výslovnost tvrdého a měkkého "л", slovesa se změnou kmenových souhlásek, slovesné vazby, L. N. Tolstoj, opakování gramatiky a slovní zásoby, doplňkový text, hraní rolí8. 8L-Zájmy, poslech a četba textů, nová slovní zásoba, intonace otázek a odpovědí9. 8L-Zájmy - doplňující slovní zásoba, adresa, slovesa se změnou kmenových souhlásek, zvratná slovesa10. 8L-Zájmy, výslovnost zvratných sloves, slovesné vazby, skloňování osobních zájmen, opakování gramatiky a slovní zásoby, doplňkový text, hraní rolí11. L1-Škola, poslech a četba textů, nová slovní zásoba, řadové číslovky v 1. a 6. pádě, rusko-česká homonyma12. L1-Škola, třída, datum, minulý čas, vykání, měsíce, opakování gramatiky a slovní zásoby, doplňkový text, hraní rolí 13. Opakování, shrnutí, hry

Literatura

JELÍNEK, Stanislav a kol.: Raduga 1 po novomu. Plzeň: Fraus, 2007. ISBN 978-80-7238-659-8.

Požadavky

Studenti by měli ovládat ruskou azbuku, základní slovní zásobu a následující gramatiku - oslovení, číslovky, časování sloves, základní vzory podstatných jmen, osobní a přivlastňovací zájmena, zvratná slovesa. Studenti by měli být schopni hovořit na následující témata – představování, pozdravy, telefonování, základní informace o sobě, národnosti, na návštěvě, rodina.

Garant

Mgr. Lucie Strnadová