Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro mírně pokročilé (zkouška) (FAST-BYR29)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYR29 - Ruština pro mírně pokročilé (zkouška), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tato zkouška odpovídá úrovni A2+ podle CEFR. Prověřuje se, zda studenti získali základní slovní zásobu z obecné ruštiny, zvládli základní gramatická pravidla a jsou schopni se dorozumět v běžných životních situacích.

Osnova

Pro tento předmět nabízí Kabinet jazyků FAST volitelné předměty BYR1, BYR12, BYR2 a BYR22, které se ovšem otevřou vždy jen při dostatečném počtu zájemců. V těchto kurzech studenti získají znalosti a dovednosti požadované ke zkoušce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Student by měl jako přípravu ke zkoušce zvládnout gramatiku a slovní zásobu z učebnic Raduga po novomu 1-3. Jeho jazykové dovednosti (čtení, poslech, psaní a mluvení) by měly být na mírně pokročilé úrovni.Gramatika: číslovky, časování sloves, zvratná slovesa, infinitiv, skloňování podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen, neživotná a životná podstatná jména, nesklonná podstatná jména, předložkové vazby, datum, minulý čas, vykání, zpodstatnělá přídavná jména, vyjádření přibližnosti.Slovní zásoba k tématům: představování, telefonování, základní informace o sobě, národnosti, na návštěvě, rodina, povolání, volný čas, zájmy, škola, orientace ve městě, dopravní prostředky, nakupování, Moskva a Petrohrad, Praha, setkání přátel, vzhled, lidské tělo, oblečení, vlastnosti člověka, roční období, počasí

Garant

Mgr. Lucie Strnadová