Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro středně pokročilé (zkouška) (FAST-BYR39)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYR39 - Ruština pro středně pokročilé (zkouška), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

Pro tento předmět nabízí Kabinet jazyků FAST volitelné předměty BYR3 a BYR32, které se ovšem otevřou vždy jen při dostatečném počtu zájemců. V těchto kurzech studenti získají znalosti a dovednosti požadované ke zkoušce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Student by měl jako přípravu ke zkoušce zvládnout gramatiku a slovní zásobu z učebnic Raduga po novomu 4-5 (měl by si také procvičit gramatiku a slovní zásobu z učebnic Raduga po novomu 1-3). Jeho jazykové dovednosti (čtení, poslech, psaní a mluvení) by měly být na středně pokročilé úrovni.Gramatika: číslovky, časování sloves, zvratná slovesa, infinitiv, skloňování podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen, neživotná a životná podstatná jména, nesklonná podstatná jména, předložkové vazby, datum, minulý čas, vykání, zpodstatnělá přídavná jména, vyjádření přibližnosti, stupňování přídavných jmen, určování hodin, podmínkové věty, rozkazovací způsob, neurčitá zájmena a příslovce, jmenné tvary přídavných jmen, záporná zájmena, slovesný vidSlovní zásoba k tématům: (představování, telefonování, základní informace o sobě, národnosti, na návštěvě, rodina, povolání, volný čas, zájmy, škola, orientace ve městě, dopravní prostředky, nakupování, Moskva a Petrohrad, Praha, setkání přátel, vzhle

Garant

Mgr. Lucie Strnadová