Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština pro začátečníky II (FAST-BYS12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYS12 - Španělština pro začátečníky II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto kurzu je výuka jazyka a jazykových schopností, které jsou základními znalostmi a zároveň jedním z prvních kroků ke zvládnutí úrovně vyšší A1/nižší A2 podle Evropského referenčního rámce.

Osnova

Harmonogram se opírá o lekce v učebnici Espanol en marcha I.1.týden - Unidad 5A – Návštěva restaurace, druhy jídel, jak si objednat. 2.týden - Unidad 5B – Záliby, jak trávíme volný čas, sloveso gustar. 3.týden - Unidad 5C – Vaření, druhy ovoce a zeleniny, rozkazovací způsob. 4.týden - Unidad 6A – Přídavná jména pro označení barev. Spojení sloves gustar, quedar a parecer se zájmeny v příslušném pádu.5.týden - Unidad 6B – Měsíce, roky a horoskopy. Zeptat se na právě probíhající činnost. Používání průběhového času.6.týden - Unidad 6C – Aktivity a místa na trávení volného času. Svátky a tradiční oslavy ve Španělsku.7.týden - Unidad 7A –Vyjádřit záměry a plány do budoucnosti. Plánovat různé alternativy. Rozhovor po telefonu. 8.týden - Unidad 7B – Používání osobních zájmen ve spojení s předmětem ve čtvrtém a třetím pádě. Rozlišení mezi budoucím a přítomným časem. 9.týden - Unidad 7C – Mluvit o událostech, které se již staly. Zeptat se na příčiny a omluvit se. Slovní zásoba v oblasti zeměpisu. 10.týden - Unidad 8A – Préterito perfecto compuesto. Préterito Indefinido sloves Estar a Ir.11.týden - Unidad 8B - Co jsi dělala včera? Minulý čas prostý.12.týden - Unidad 8C - Popis počasí, svátky v Mexiku.13.týden - Zápočtový test.

Literatura

Castro, Marín, Morales, Rosa: Nuevo Ven I - libro del alumno (lekce 6-10). Edelsa, 2005.

Požadavky

Znalosti na úrovni A1-, které mohli získat v kurzu BYS1 začátečníci I.

Garant

Mgr. Jolana Tluková, Ph.D.