Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština pro mírně pokročilé II (FAST-BYS22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BYS22 - Španělština pro mírně pokročilé II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto kurzu je výuka jazyka a jazykových schopností, které jsou potřeba ke zvládnutí úrovně nižší B1 podle SERR (Společného evropského referenčního rámce).

Osnova

Všechny lekce (s názvem Unidad) jsou z Nuevo Ven 2.1. týden – Unidad 1 – Vyprávění životopisu nějaké osoby. Popis zálib a preferencí.2. týden – Unidad 1 – Vyjádřit průběh a pokračování pomocí spojení - estaba + gerundio, llevar + gerundio.3. týden – Unidad 2 – Popsání nálady. Popis osobnosti a charakteru. Žádat o názor a vyjádřit svůj vlastní názor. Přídavná jména popisující osobnost. 4. týden - Unidad 2 – Používání sloves ser a estar. Futuro Imperfecto pravidelných a nepravidelných sloves.5. týden – Unidad 3 – Vyjadřování povinnosti. Dávat instrukce a příkazy.6. týden – Unidad 3 – Presente de subjuntivo pravidelných sloves. Rozkaz kladný a záporný. Slovní zásoba domácích prací.7. týden – Unidad 4 –Vyjádřit pravděpodobnost a domněnku. Zeptat se na cestu a dokázat vysvětlit cestu jiné osobě. 8. týden – Unidad 4 – Podmiňovací způsob jednoduchý. Préterito Plusquamperfecto pravidelných a nepravidelných sloves.9. týden – Unidad 5 – Předat informace řečené jiným člověkem. Požádat o informaci a informovat o událostech. 10.týden – Unidad 5 – Souslednost časová a její uvozovací slovesa a časy, jak ve větách oznamovacích, tak i v tázacích.11.týden – Procvičování dosud probraných časů.12.týden – Konverzace na probraná témata.13. týden – Zápočtový test (pokud vyučující nerozhodne jinak).

Literatura

Castro F., Marín F. y Morales Reyes: Nuevo Ven 2 - libro del alumno (lekce 1 - 5). Edelsa Grupo Didascalia, S.A., 2006. (CS)

Požadavky

Znalosti na úrovni A2- dle CEFR, nebo na úrovni kurzu BYS2

Garant

Mgr. Daniel Rodriguez