Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydrobiologie a ekotoxikologie (FAST-CC001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CC001 - Hydrobiologie a ekotoxikologie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vybrané kapitoly z hydrobiologie a vodní ekotoxikologie.

Osnova

1. Základní hydrobiologické a ekologické pojmy.2. Hydrobiologie stojatých a tekoucích vod, samočištění.3. Klasifikace vod podle trofie.4. Saprobní systém hodnocení kvality povrchových vod.5. Biologie podzemních vod.6. Biologické indikátory znečištění.7. Základní ekotoxikologické pojmy, druhy toxicity, faktory ovlivňující toxicitu.8. Prioritní polutanty v prostředí.9. Působení xenobiotik na organismy.10. Odběr a příprava reprezentativních vzorků, faktory ovlivňující výsledky testů.11. Ekotoxikologické biotesty.12. Způsoby hodnocení testů toxicity, interpretace výsledků.13. Legislativa. Seznámení s vybranými ekotoxikologickými biotesty pomocí audiovizuální techniky.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Obecné znalosti biologieSchopnost vykonávat laboratorní činnostSchopnost vyhodnotit laboratorní výsledky: zapsat protokol o činnosti, matematicky zpracovat výsledky měření

Garant

doc. Ing. Jitka Malá, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jitka Malá, Ph.D.