Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané stati z pozemního stavitelství (S-PST) (FAST-CH04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CH04 - Vybrané stati z pozemního stavitelství (S-PST), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přesný, jasný a zcela konkrétní návrh ploché či šikmé střechy nad teplotně a vlhkostně jakékoliv vnitřní prostředí. Znalost detailního návrhu a materiálového řešení i střešních teras, střešních parkovišť, heliportů a střech zatravněných. Vše v těsné návaznosti na detaily. Základní přehled o konstrukčních a stavebně fyzikálních principech řešení sanací jednoplášťových a dvouplášťových plochých střech.

Osnova

1. Skladby jedno dvou a tříplášťových šikmých střech, materiály pojistných hydroizolací (mikroperforované, mikroporézní a monolitické).2. Tepelné izolace šikmých střech včetně materiálů na bázi odrazivosti sálavého tepla.3. Krytiny plechové (hladké, vlnité, imitující střešní tašky, šablony, šindele), plastové, asfaltovláknité, kamenné, dřevěné (desky, šindele) doškové, solární a exotické.4. Navrhování šikmých střech v horských oblastech (zabezpečení proti sesuvu sněhu a větrnému vztlaku). Šikmé střechy zatravněné.5. Hydroizolace plochých střech z asfaltových pásů (asfalty, nosné vložky, povrchové úpravy), jejich použití a aplikace.6. Hydroizolace plochých střech z umělohmotných fólií (termoplasty, elastomery, termoplastické elastomery), jejich použití a aplikace. Solární fólie. Hydroizolace stěrkové.7. Způsoby stabilizace plochých střech proti větrnému vztlaku (lepení, stabilizační vrstva, mechanické kotvení).8. Střešní terasy a střechy pojízdné (parkoviště, heliporty). Konstrukční zásady, detaily.9. Zatravněné střechy. Druhy zatravnění, konstrukční zásady, detaily.10. Sanace plochých střech.

Literatura

Fajkoš,A.: Ploché střechy. CERM, 2002. (CS)Fajkoš,A.,Novotný,M.: Střechy II - Základní konstrukce. GRADA, 2003. (CS)Michael Mc Evoi: Mitchels Internal Components. Longman, London, 2001. 0-582-21255-3. (EN)Fajkoš, A., Vlček,M.: Střecha o A do Z. Verlag Dashöfer, 2002. (CS)

Požadavky

Tepelně vlhkostní procesy v obalových konstrukcích, základní rozdělení střech z hlediska sklonů, tvarů, konstrukce, využitelnosti, požadavků atd. Vnější a vnitřní okrajové podmínky řešení střešních plášťů nad vytápěnými i nevytápěnými prostory. Zakreslování střech z hlediska platných norem.

Garant

doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D.