Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukční detail (S-PST) (FAST-CH05)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CH05 - Konstrukční detail (S-PST), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Konstrukční – stavebně architektonický detail se v rozhodující míře podílí na celkové úrovni stavby. Student pod vedením učitele řeší konstrukční detaily z konkrétní projektové dokumentace a zpracovává seminární práci na dané téma. Nedílnou součástí práce je veřejná obhajoba zvoleného technického řešení.

Osnova

1. Úvod do předmětu, systém, subsystém, prvek – vzájemné vztahy s konstrukčním detailem, interakce, tradiční a systémové pojetí analýzy staveb.2. Základní kritéria návrhu konstrukčních detailů z hlediska: kvality a hodnoty, funkce, fyzikálně technického, energetické náročnosti, pracnosti, požární odolnosti, estetiky aj.3. Fyzikální hlediska návrhu konstrukčního detailu – teplo, zvuk, světlo, vítr, voda, energie, životnost.4. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů. Konstrukční detaily ve styku obvodová stěna, základ, podlaha na terénu u budov nepodsklepených5. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů. Konstrukční detaily ve styku obvodová stěna, základ, podlaha u budov podsklepených a nepodsklepených.6. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů Konstrukční detaily převislých konstrukcí – (balkónu, lodžie, arkýře) a teras.7. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů. Konstrukční detaily střech plochých a jejich styků s obvodovou stěnou.8. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů. Konstrukční detaily střech sklonitých a jejich styků s obvodovou stěnou.9. Identifikace enormně zatěžovaných konstrukčních detailů. Konstrukční detaily oken, dveří a vrat, jejich styků s obvodovou stěnou.10. Konstrukční detaily schodišť a zábradlí, stropů a podlah, klempířských prací a výrobků.

Literatura

vyhláška č. 191/2002 Sb.. 2002. (CS)Soubor ČSN řady 72,73 a 74. (CS)Coates, David T.: Roofs and Roofing-Design and Specification Handbook. Whittles Publishing, 1993. ISBN 978-1870325110. (EN)MMR: Vyhláška MMR č.268/2009. 2009. (CS)

Požadavky

Teorie konstrukcí pozemních staveb, zakreslování stavebních konstrukcí dle platných norem. Technické a typologické zásady návrhu stavby a jednotlivých konstrukčních celků. Orientace v předpisech: Stavební zákon + prováděcí vyhlášky, ČSN, DIN, ISO, EN.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.