Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavby s nízkou energetickou náročností (S-PST) (FAST-CH07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CH07 - Stavby s nízkou energetickou náročností (S-PST), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojení správného způsobu návrhu a hodnocení objektu, který splňuje kriteria nízkoenergetického, pasivní nebo nulového domu na kokrétním projektu.

Osnova

1. Principy nízkoenergetických objektů2. Zásady návrhu nízkoenergetického domu a jeho tepelná bilance3. Návrh zateplení objektu (stěna, střecha, podlaha, okna)4. Větrání, vytápění a vzduchotěsnost objektu5. Tepelné vazby konstrukcí (základy, podlaha, kout, ostění a nadpraží)6. Výpočetní programy a simulace celoroční spotřeby tepla a chladu7. Výplně otvorů pro nízkoenergetické domy8. Ekonomické a užitné hodnocení nízkoenergetických staveb9. Exkurze na nízkoenergetický dům10. Energetická legislativa

Literatura

Cihelka: Solární tepelná technika. 1994. (CS)Feist, Klein: Nizkoenergetický dům. 1994. (CS)

Požadavky

Základní znalosti tepelné ochrany staveb, znalost základních fyzikálních veličin a tepelně technických vlastností stavebních materiálů.

Garant

doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D.