Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekonstrukce a renovace památek (S-PST) (FAST-CH55)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CH55 - Rekonstrukce a renovace památek (S-PST), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Konstrukce a technologie provádění exteriérové a interiérové výzdoby, povrchové úptavy stěn, dekorační prvky, vývoj fortifikačních staveb, konzervace zřícenin, malbové techniky.

Osnova

1. Sádrové omítky a falešné klenby2. Freskové malby 3. Sgrafita4. Malířské techniky v historických dobách5. Zlacení, patinování, polychromie6. Ozdoby fasád domů, symboly, erby7. Konstrukce věží8. Omítky historických staveb9. Historický vývoj hradů na našem území10. Ochrana torzální architektury

Literatura

Vlček a kol.: Praktická příručka technických požadavků na výstavbu. Verlag Dashöfer, 2000. (CS)Vlček a kol.: Porucha a rekonstrukce staveb. ERA, 2003. (CS)Durdík,T.: Encyklopedie českých hradů. PANORAMA, 1981. (CS)Paleček,M.: Hrady a zámky na Moravě a Slezku. LIBRI, 1996. (CS)Vitruvius,M.: Deset knih o architektuře. ARISTA, 2001. (CS)

Požadavky

Konstrukce vertikálních i horizontálních částí staveb. Konstrukce krovů a střech. Vnitřní dokončovací práce. Dějiny architektury. Stavebně technický a stavebně historický průzkum. Stavební chemie, stavební fyzika.

Garant

doc. Ing. Milan Vlček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Vlček, CSc.