Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plastické látky (FAST-CJ004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CJ004 - Plastické látky, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je podat komplexní přehled o plastických hmotách vyráběných v tuzemsku i v zahraničí.Důraz je kladen na nové plastické materiály s maximální životností.Předmět seznámí o možnostech plastických hmot přidávaných do cementových malt a betonů - hlavní důraz je kladen na sanace betonových konstrukcí.

Osnova

♦ 1. Přehled o plastických hmotách vyráběných v tuzemsku a v zahraničí, rozdělení ♦ 2. Výroba plastických látek. Nové plastické materiály s maximální životností.♦ 3. Vlastnosti plastických látek.♦ 4. Celulóza, polyetylén.♦ 5. Polypropylén, PIB a polytetrafluoretylén-teflon.♦ 6. PVC, výroba, vlastnosti použití, PVaC♦ 7. Polyamidy, polystyren♦ 8. Epoxidové pryskyřice ♦ 9. Polyestery.♦ 10. Polyuretany ♦ 11. Akrylové polymery - polyakryláty ♦ 12. Ostatní používané polymery (furanové prysk., fenoplasty, aminoplasty apod.)♦ 13. Silikony. Možnosti využití plastických hmot(do cementových malt a betonů, nátěry, lepidla apod.), likvidace polymerů

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

♦ Předmět Plastické látky příliš nenavazuje na předchozí předměty., ale student, který si zapíše předmět, by měl být schopen vysvětlit elementární pojmy z chemie, zkoušení materiálů a základních principů kompozitů.

Garant

prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA

Vyučující

prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA