Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oceňování (FAST-CJ51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CJ51 - Oceňování, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvent předmětu získá informace a znalosti o:metodách oceňování nemovitého majetkumetodách oceňování movitého majetkumetodách oceňování nehmotného majetkuvypořádání nároků vyplývajících z vad a poruch stavebních konstrukcí.

Osnova

1.Úvod do předmětu. Základní pojmy.2.Historie znalecké činnosti. Právní předpisy znalecké činnosti.3.Zjišťování výměr staveb, metodiky výpočtu zastavěné a podlahové plochy, obestavěného prostoru apod.4.Metodika oceňování dle platných cenových přepisů pro jednotlivé typy objektů s praktickými poznatky.5.Charakter staveb. Výpis z katastru nemovitostí.6.Oceňování rodin. domu, obyt. objektu, rekr. domu, chalupy, chaty, garáže, vedl. staveb.7.Oceňování provozních a zemědělských objektů, venkovních úprav, pozemků, rozestavěných staveb apod.8.Oceňování bytů, věcná břemena a jejich ocenění.9. Oceňování movitého majetku.10.Problematika opotřebení ve vztahu na trvanlivost stav. hmot a konstrukcí.11.Tržní oceňování nemovitostí. 12.Oceňování škod na nemovitostech.13.Oceňování pro bankovní účely, oceňování podniků.

Literatura

Bradáč, A.: Teorie oceňování nemovitostí. CERM Brno, 2000. ISBN 80-85867-36-2. (CS)Naegeli, W., Hungerbühler, K. J.: Handbuch des Liegenschaften-Schätzers. Schulthess Polygraphoscher Verlag A.G. Zürich, 3.vydání, 1988. (DE)Brachman R.: Oceňování staveb. Praha, 1996. (CS)Bradáč, A. a kolektiv: Soudní inženýrství. Akademické vydavatelství CERM, 1999. ISBN 80-7204-133-9. (CS)Weigel, L.: Oceňování nemovitostí podle předchozích cenových předpisů na území ČR. CERM Brno, 2002. ISBN 80-7204-259-9. (CS)

Požadavky

Základní znalosti o tvorbě cen, konstrukční provedení staveb, vlastnosti různých druhů stavebních materiálů.

Garant

doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.