Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statika při rekonstrukcích (K) (FAST-CL051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CL051 - Statika při rekonstrukcích (K), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty statickému přístupu k rekonstrukcím stavebních a inženýrských objektů, seznámit je s rozdělením poruch a vad a jejich diagnostickými metodami. Naučit se zpracovávat statické výpočty a výkresovou dokumentaci rekonstruovaných objektů.

Osnova

1. Životnost konstrukce. Poruchy – jejich příčiny, sledování a možnosti snižování jejich výskytu. Metody diagnostického průzkumu betonových a zděných konstrukcí a mostů.2. Definice a metody určování zatížitelnosti betonových a zděných konstrukcí a mostů. Příprava, rozsah a metody zatěžovacích zkoušek.3. Podmínky pro provádění rekonstrukcí z hlediska statiky. Způsoby zesilování betonových konstrukcí a mostů.4. Způsoby zesilování zděných konstrukcí a mostů.5. Zesilování konstrukcí volnou předpínací výztuží – předpínání, injektování a torkretování, statická analýza.6. Zesilování mostů předpínací výztuží bez soudržnosti – konstrukční řešení, statická analýza.7. Zesilování a rekonstruování konstrukcí s použitím betonu, oceli a dřeva.8. Rekonstrukce základů.9. Statické řešení přístaveb, nadstaveb a vestaveb.10. Provizorní zajištění konstrukcí při rekonstrukcích. Přetváření zesilovaných konstrukcí a jeho časové sledování. Sanace malty injektáží. Použití lepených uhlíkových lamel.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, betonové a zděné konstrukce a mosty, předpjatý beton

Garant

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.