Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace výpočtů betonových konstrukcí (FAST-CL054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CL054 - Automatizace výpočtů betonových konstrukcí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit a naučit se používat vybrané programové vybavení pro řešení betonových konstrukcí.Modelovat a řešit prutové a plošné konstrukce pomocí výpočetní techniky.Uplatňovat časovou analýzu a geometrickou a fyzikální nelinearitu při návrhu konstrukcí.

Osnova

1. Modelování prutových betonových konstrukcí. Příprava geometrie modelu. Průřezové změny. Změny střednice. 2. Tuhosti. Modelování zatížení. Podpory rovinného a prostorového modelu. Výpočet.3. Posprocesing. Zobrazování a vyhodnocování výsledků výpočtu.4. Strojní dimenzování betonových prutových konstrukcí.5. Uplatnění časově závislé analýzy u prutových konstrukcí.6. Modelování geometrické a fyzikální nelinearity u prutových konstrukcí.7. Modelování plošných betonových konstrukcí. Deskové tuhosti. Vlivy vyztužení. Zatížení.8. Modelování plošných betonových konstrukcí na podloží.9. Strojní dimenzování betonových deskových konstrukcí. 10. Modelování geometrické a fyzikální nelinearity u deskových konstrukcí.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

zatížení, software pro statické řešení konstrukcí, statické modely konstrukcí, dimenzování betonových prvků a konstrukcí

Garant

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.