Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z betonových konstrukcí 2 (S) (FAST-CL060)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CL060 - Vybrané statě z betonových konstrukcí 2 (S), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnost analyzovat lineární a nelineární chování průřezů betonových konstrukcí.Nelineární analýza betonových konstrukcí a jejich částí.

Osnova

1. Modelování chování průřezů betonových prvků, lineární i nelineární analýza. Obecná formulace problému jako fyzikálně nelineární úlohy.2. Řešení podmínek rovnováhy. Iterační metody. Kontrola únosnosti.3. Nelineární materiálové modely betonu a vyztuženého betonu.4. Trhliny, lokalizace trhlin, lomová energie, modelování působení betonu v tahu.5. Prostorová napjatost betonu, drcení betonu. Metody řešení soustavy nelineárních rovnic.6. Přístupy pro řešení nelineárních úloh: vrstvičkový, integrální.7. Nelineární modelování deskových betonových konstrukcí.8. Nelineární analýza předpjatých betonových průřezů. Optimalizace návrhu výztuže do průřezu.9. Nelineární materiálové modely betonu a vyztuženého betonu v některých dostupných komerčních programových systémech MKP.10. Teplotní účinky na beton - výpočet účinků teplotního zatížení na konstrukce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, numerické metody, betonové konstrukce, předpjatý beton

Garant

prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc.