Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika a management vozovek (FAST-CM051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CM051 - Diagnostika a management vozovek, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem je získání znalostí o požadavcích, funkci a porušování pozemních komunikací, diagnostice a návrhu údržby, oprav a recyklaci konstrukcí vozovek.

Osnova

1. Úvod do problematiky, význam diagnostiky, požadavky uživatelů pozemních komunikací a provozní způsobilost2. Mechanismy porušování netuhých vozovek3. Mechanismy porušování CB vozovek a dlažeb4. Měření únosnosti (FWD, CBR, statická zatěžovací zkouška, lehká dynamická deska)5. Systémy hospodaření s vozovkou 6. Návrh oprav asfaltových vrstev vozovek7. Návrh oprav CB vrstev vozovek a dlažeb8. Speciální problémy CB krytů, trny, kotvy, kvalita cementu9. Diagnostika dopravního proudu10. Dopravní hluk, měření, vyhodnocení a metody snižování hlukové zátěže11. Hodnocení protismykových vlastností vozovek pozemních komunikací12. Recyklace vozovek13. Shrnutí problematiky diagnostiky vozovek

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti z předmětů: Pozemní komunikace I, II, Městské komunikace a znalost zkoušek v silniční laboratoři

Garant

doc. Dr. Ing. Michal Varaus

Vyučující

doc. Dr. Ing. Michal Varaus