Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní trendy v dopravním inženýrství (DST) (FAST-CM55)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CM55 - Moderní trendy v dopravním inženýrství (DST), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost teorie dopravního proudu a základních technik modelování. Porozumění dějům v dopravním proudu. Přehled o účelu a prostředcích nově zaváděných telematických technologií.

Osnova

1. Úvod do nelineární dynamiky2. Teorie dopravního proudu, rovnice kontinuity, fundamentální diagramy3. Mikroskopické modely dopravního proudu, modely následujícího vozidla4. Citlivost modelu na změnu parametrů5 Informační systémy, šíření informací v dopravních systémech6. Telematické aplikace, jejich dopad na dopravní proud7. Pokročilé systémy řízení ve vozidlech8. Akcelerometrická měření 9. Využití gyroskopů v měřicích jednotkách 10. Měření pomocí plovoucího vozidla11. Obrazový záznam a jeho využití pro křižovatkové průzkumy12. Posouzení podmínek využitelnosti aerostatů pro dopravní průzkumy13. Měření kritických a následných časových odstupů podle Sieglocha na okružní křižovatce

Literatura

Tibor Schlosser: Inteligentné dopravné systémy. Jaga group Bratislava, 2001. ISBN 80-88905-64-8. (SK)Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek a kol.: Technické podmínky: Dopravní telematika - silnice a dálnice ČR. ČVUT FD, MD ČR, CDV, 2005.

Požadavky

Běžné znalosti matematiky a fyziky. Návrh a projektování komunikací. Dopravní inženýrství. Algoritmizace inženýrských úloh.

Garant

doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D.