Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika a rekonstrukce kovových a dřevěných konstrukcí (FAST-CO055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CO055 - Diagnostika a rekonstrukce kovových a dřevěných konstrukcí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou tohoto kurzu a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Diagnostika, základní pojmy a termíny, rozdělení zkoušek.2. Zkoušky prototypové, průkazní, kontrolní výrobní. Nedestruktivní zkušebnictví.3. Rozdělení nedestruktivních metod kontroly podle fyzikálního principu, základní pojmy, příklady využití. Základy radiografie, radiografické metody kontroly.4. Kapilární metody, detekční kapaliny, kapilární indikace. Ultrazvukové metody, elektromagnetické metody, přímé a úhlové ultrazvukové sondy.5. Zatěžovací zkouška, základní pojmy, rozdělení zatěžovacích zkoušek, druhy zkušební zátěže.6. Zkoušky pro zjištění materiálových charakteristik v oboru rekonstrukcí, materiálové listy, atesty.7. Rekonstrukce, základní pojmy, rozdělení rekonstrukcí z hlediska důvodu a životnosti, příprava rekonstrukce.8. Materiál, svářkové železo, plávková ocel, litina. Koroze, ochrana konstrukcí, atmofix.9. Přímé a nepřímé zesilování, charakteristické příklady.10. Charakteristické příklady rekonstrukcí, zaručená svařitelnost, pnutí a deformace při svařování.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Kovové konstrukce - navrhování prvků a spojů ocelových konstrukcí. Dřevěné konstrukce - navrhování prvků a spojů dřevěných konstrukcí.

Garant

doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc.