Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy navrhování a realizace kovových a dřevěných konstrukcí a mostů (KON) (FAST-CO52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CO52 - Vybrané problémy navrhování a realizace kovových a dřevěných konstrukcí a mostů (KON), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou tohoto kurzu a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Úvod do studia předmětu. Experimentální ověřování prvků a dílců kovových a dřevěných konstrukcí - možnosti realizace experimentů, druhy zkoušek, výsledky zatěžovacích zkoušek.2.-3. Statistické zpracování experimentálních dat získaných ze zatěžovacích zkoušek.4.-5. Pravděpodobnostní vyhodnocení výsledků testů - navrhování na základě zkoušek.6. Názvosloví, třídění, požadavky, charakteristika zatímních mostních konstrukcí.7. Základní systémy ocelových zatímních mostů: plnostěnná a příhradová mostní provizoria. 8. Mobilní ocelové mosty. Zatímní dřevěné mostní konstrukce.9.-12. Vybrané problémy navrhování progresivních dřevěných konstrukcí: prostorové dřevěné konstrukce, dřevěné konstrukce kombinované z různých materiálů, spoje novodobých dřevěných konstrukcí.13. Poruchy a rekonstrukce kovových a dřevěných konstrukcí a mostů.

Literatura

Dutko, P.: Drevené konštrukcie. Alfa Bratislava, 1976. (SK)Hobst, L. a kol.: Provizoria dopravních staveb. ČKAIT Praha, 1999. (CS)Balio, G., Mazzolani, F.M.: Design of Steel Structures. E&FN Spon, 1999. (EN)Směrnice pro používání BB, TMS, MS v civilním sektoru. 0. (CS)Nauka MMT, TMS (Vítkovice). 0. (CS)

Požadavky

Navrhování ocelových a ocelobetonových konstrukcí a mostů, navrhování dřevěných konstrukcí, stavební mechanika, základy statistiky a pravděpodobnosti.

Garant

prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc.