Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Realizace a rekonstrukce kovových a dřevěných konstrukcí (FAST-CO57)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CO57 - Realizace a rekonstrukce kovových a dřevěných konstrukcí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou tohoto kurzu a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Předvýrobní příprava, projektová dokumentace, výrobní dokumentace, související normy.2. Materiály pro výrobu ocelových a dřevěných konstrukcí.3. Zkoušky pro zjištění materiálových charakteristik, materiálové listy, atesty.4. Koroze oceli, ochrana ocelových konstrukcí proti korozi.5. Ochrana ocelových a dřevěných konstrukcí proti požáru.6. Zatěžovací zkouška, základní pojmy, rozdělení zatěžovacích zkoušek, druhy zkušební zátěže.7. Výroba ocelových a dřevěných konstrukcí, svařování OK, spojovací prostředky pro OK a DK, doprava na staveniště.8. Hlavní způsoby montáže ocelových a dřevěných konstrukcí.9. Zohlednění montáže ve statickém výpočtu konstrukce, zatěžovací stavy pro montáž.10. Kvalitativní požadavky na provádění ocelových a dřevěných konstrukcí.11. Údržba ocelových a dřevěných konstrukcí během jejich životnosti.12. Rekonstrukce, základní pojmy, rozdělení rekonstrukcí z hlediska důvodu a životnosti, příprava rekonstrukce.13. Charakteristické příklady rekonstrukcí, přímé a nepřímé zesilování, charakteristické příklady.

Literatura

Balio, G., Mazzolani, F.M.: Design of Steel Structures. E&FN Spon, 1999. (EN)Jarský, Č., Musil, F. a kol.: Příprava a realizace staveb. AA Cerm Brno, 2003. (CS)Spal, L.: Rekonstrukce ocelových konstrukcí. SNTL Praha, 1968. (CS)Hloušek, P.: Příprava a realizace staveb. VUT Brno, Fakulta stavební, 2002. (CS)

Požadavky

Kovové konstrukce - navrhování prvků a spojů ocelových konstrukcí. Dřevěné konstrukce - navrhování prvků a spojů dřevěných konstrukcí.

Garant

doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc.