Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrské sítě (FAST-CP51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CP51 - Inženýrské sítě, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá přehled o významu inženýrských sítí v současné společnosti, informace o systémech jednotlivých sítí, jejich prvcích a o vzájemné provázanosti sítí.

Osnova

1. a 2. Úvod do problematiky sítí technického vybavení, historie vývoje, prostorová koordinace sítí technického vybavení.3. a 4. Sdružené trasy městských vedení technického vybavení.5. a 6. Vodovodní a kanalizační sítě.7. a 8. Zákonitosti proudění plynů, tepelné sítě.9. a 10. Zásobení plynem, plynovodní sítě.11. a 12. Energetické a sdělovací sítě. 13. Výstavba a sanace trubních sítí.

Literatura

BERÁNEK, Josef a kol.: Inženýrské sítě (stud. opora). Brno: VUT v Brně, FAST, 2005. (CS)Cihelka a kol.: Vytápění, větrání, klimatizace. SNTL, Praha, 1985. (CS)Recknagel – Sprenger: Taschenbuch der Heizungs u. Klimatechnik. Mnichov, 1995. (DE)Šrytr a kol.: Městské inženýrství. Academia, Praha, 1998. (CS)Stein, Dietrich: Trenchless Technology for Installation of Cables and Pipelines. Verlag Stein & Partner, 2005. ISBN 3-00-014955-4. (EN)ASCE American Society Of Civil Engineers: Belowground Pipeline Networks for Utility Cables. Reston: American Society Of Civil Engineers, 2009. ISBN-10: 0784410550. (EN)

Požadavky

fyzika, základy hydrauliky a termodynamiky

Garant

doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D.