Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urban Drainage (FAST-CP52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CP52 - Urban Drainage, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je souhrn veškerých aktuálních poznatků v oboru městského odvodnění s důrazem na vliv těchto zařízení na životní prostředí v souladu s platnou legislativou. Předmět přináší znalosti v oblasti plánování, návrhu, řízení či rekonstrukce stokových sítí a informace z oblasti hydroinformatiky.

Osnova

1. Úvod, plánování, systémy stokových sítí.2. Kvalita a množství odpadních vod za bezdešného průtoku.3. Srážkoměrná data, charakteristika přívalových dešťů.4. Racionální metoda a další návrhové postupy pro návrh stoky.5. Hydraulika - proudění ve stokové síti.6. Saint Venantovy rovnice pro dynamickou vlnu.7. Prvky městské hydrologie, modelování dešťového odtoku, množství a kvalita.8. Modelování městských kanalizačních systémů na počítačích.9. Nová koncepce odvodnění.10. Trubní materiály.11. Objekty na stokové síti.12. Další objekty a kanalizační přípojky.13. Řízení a kontrola městského odvodnění.

Literatura

MAYS Larry W.: Stormwater collection systems design handbook. The McGraw-Hill Companies, 2001. ISBN-10: 0071354719. (EN)Fair, G. M., Geyer, J. Ch., Morris, J. C.: Water Supply and Waste-water Disposal. John Wiley&Sons, Inc., New York, 1954. (EN)Marsalek, J., Maksimovic, C., Zeman, E., Price, R.: Hydroinformatics Tools for Planning, Design, Opration and Rehabilitation of Sewer Systems. Kluver Academic Publishers, 1998. (EN)Marsalek, J., Watt, E., Zeman, E., Sieker, H.: Advanced in Urban Stormwater and Agricultural Runoff Source Controls. Kluver Academic Publishers, 2001. (EN)

Požadavky

Hydrologie, hydroinformatika, hydraulika, stokování, čištění odpadních vod

Garant

doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D.