Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování ve vodním hospodářství (FAST-CR051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CR051 - Modelování ve vodním hospodářství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit posluchače s matematickým modelováním hydrodynamických jevů, klasifikovat hydrodynamické úlohy, demonstrovat přístupy při sestavení základních rovnic mechaniky kapalin (zákon zachování hmotnosti, zákon zachování energie, věta o změně hybnosti, stavové rovnice) a při specifikaci počátečních a okrajových podmínek.Jde o laminární a turbulentní proudění, proudění vody v korytech a inundačních územích, proudění podzemní vody.

Osnova

1. Úvod do studia (klasifikace úloh, počáteční a okrajové úlohy)2-3. Zákon zachování hmotnosti, zákon zachování energie, věta o změně hybnosti, stavové rovnice4-5. Odvození řídících rovnic za zjednodušujících předpokladů 6.-7. Napjatost a přetvoření vodohospodářských konstrukcí8.-9. Vybrané úlohy proudění podzemní vody 10.-11. Simulace průběhu porušení hrázových systémů12-13. Transport a disperze látek ve vodě

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Matematika, Hydraulika, Statika, Pružnost a pevnost

Garant

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.