Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení abrazních jevů na nádržích (FAST-CR52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CR52 - Řešení abrazních jevů na nádržích, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s problematikou vzniku a rozvoje břehové abraze na nádržích. Získání informací o prevenci i následné sanaci narušeného břehového území.

Osnova

1. Seznámení s pojmem "ABRAZE", základní informace2.-6. Specifikace faktorů podmiňujících a způsobujících vznik a následný rozvoj břehové abraze,podrobný rozbor a způsoby určení těchto faktorů7.-10. Metody určení prognózy postupu abraze, jejich zhodnocení a porovnání 11.-13. Metoda určení abrazní terminanty - výpočet ústupu břehové čáry na konkrétní lokalitě. Dokončení a kompletace individuálně zadaných prací, zápočet

Literatura

Šlezingr,M.: Břehová abraze. CERM, 2003. (CS)Holý,M.: Eroze a životní prostředí. ČVUT Praha,1994, 1994. (CS)Šlezingr,M.: Abrasion der Ufer. VUT Brno - TU Dresden, 2002. (DE)

Požadavky

Hydraulika, hydrologie, mechanika zemin, geologie, matematická statistika,

Garant

prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr

Vyučující

prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr