Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodohospodářská legislativa (FAST-CS04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CS04 - Vodohospodářská legislativa, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se s významem a posláním státní správy na úseku územního plánování, stavebního řádu a vodního hodpodářství. Seznámení se z rozsahem vodního práva a vodohospodářské legislativy.Základní znalosti z oblasti vodohospodářské politiky, vlastnických vztahů s ohledem na platnou legislativu EU.

Osnova

1. Právo, prameny práva, pricipy práva2. Obecné členění legislativní soustavy ČR3. Správní právo, správní řád, správní řízení4. Stavební právo, územní plánování5. Stavební právo, stavební řád a stavebí řízení6. Vodní právo, prameny a zásady vodního práva7. Správa a státní správa ve vodním hospodářství8. Zákon o vodách, část 1, právní povaha vod 9. Zákon o vodách, část 2, nakládání s vodami10.Zákon o vodách, část 3, vodní díla11.Zákon o vodách, část 4, povodně, ochrana před povodněmi12.Zákon o vodovodech a kanalizacích, část 1 13.Zákon o vodovodech a kanalizacích, část 2

Literatura

Directive 2000/60/EC - EU Water Framework Directive. 2000. (EN)Zákon č. 254/2001 Sb. - o vodách (vodní zákon) a související předpisy. 2001. (CS)Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád. 2004. (CS)Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). 2006. (CS)Vodohospodářská legislativa - modul M01. 2007. (CS)

Požadavky

Základy ekonomiky, pozemního stavitelství, vodního stavitelstvíZákladní pojmy životního prostředíPrávní základy, Ústava, Listina základních práv a svobod

Garant

Ing. Daniel Marton, Ph.D.

Vyučující

Ing. Daniel Marton, Ph.D.