Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení vodohospodářských soustav (FAST-CS51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CS51 - Řízení vodohospodářských soustav, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní znalosti týkající se řízení odtoku vody z povodí pomocí vodohospodářských soustav Schopnost sestavit modely operativního řízení zásobní funkce vodohospodářské soustavySchopnost sestavit modely operativního řízení ochranné funkce vodohospodářské soustavy.

Osnova

1. - 2. Dynamické vlastnosti VS, obecný model řízení a jeho modifikace3. - 4. Pojem řízení VS v reálném čase (operativní řízení)regulační obvod, řízení typu in-line, on-line a off-line5. - 6. Vodohospodářský dispečink, struktura, sběr, přenos a zpracování dat, příklady z praxe7. - 8. Řídící algoritmy použitelné pro řízení VS a uplatnění adaptivního přístupu 9. - 11. Konstrukce řídícího algoritmu pro operativní řízení systému zásobení vodou12. - 13. Konstrukce řídícího algoritmu pro operativní řízení ochranné funkce VS

Literatura

Starý, M.: Nádrže a vodohospodářské soustavy. Metodické návody do cvičení. ES VUT Brno, 1990. (CS)Miloš Starý: Nádrže a vodohospodářské soustavy. ES VUT Brno, 1991. (CS)Nacházel, K. - Starý, M. - Zezulák, J. a kol: Užití metod umělé inteligence ve vodním hospodářství. ACADEMIA Praha, 2004. (CS)Mays, Larry W.: Water Resources Handbook. Hong Kong : McGraw-Hill,, 1996. (EN)

Požadavky

Základní znalosti z matematiky, fyziky, hydrauliky a hydrologie

Garant

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.