Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika tekutin (FAST-CT51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CT51 - Mechanika tekutin, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní informace o chování a účincích kapalin, o jevech vznikajících při proudění vody v talkových systémech.

Osnova

Úvod, základní pojmy, vlastnosti tekutinHydrostatika a relativní klid tekutinHydrodynamika, druhy tekutin, rovnice kontinuityProudění ideální tekutinyMěření rychlosti a tlakuProudění vazké tekutinyLaminární proudění v potrubíTurbulentní prouděníTlakové ztráty třenímTlakové ztráty místními odporyNeustálený pohyb tekutinProudění v korytechVnitřní a vnější aerodynamika

Literatura

JANALÍK J., ŠŤÁVA P.: Mechanika tekutin. Skriptum. VŠB-TU Ostrava. (CS)DRÁBKOVÁ S., KOZUBKOVÁ M., Cvičení Z mechaniky tekutin. (CS)Čupr,K.,Götz,J., Gebauer,G.: Aplikovaná fyzika pro technická zařízení budov. VUT v Brně, Fakulta stavební, 1983. (CS)RECKNAGEL, SPRENGLER, SCHRAMEK: Taschenbuch für Heizung und Klimatechnik. München: R. Oldenbourg Verlag GmbH, 1995. 3-486-26213-0. (DE)NAKYAMA Y.: Introduction to Fluid Mechanics. 1998. 0 340 67649 3. (EN)

Požadavky

Fyzika, matematika a základy zdravotní techniky a vytápění.

Garant

doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D.