Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika II (FAST-CU01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CU01 - Informatika II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je orientován na strukturovaný návrh programů, zabývá se objektově orientovaným a událostmi řízeným programováním v prostředí jazyka Visual Basic. Předmět je koncipován tak, aby seznámil studenty s pokročilejšími prvky a konstrukcemi programovacího jazyka a jejich užitím pro rozšíření funkcionality běžných programových produktů. Studenti budou navrhovat a ladit programy v jazyce Visual Basic s užitím komponent moderních aplikací.

Osnova

1. Model počítače z hlediska programátora. Vývojové prostředí jazyka.2. Proměnné, reprezetace datových typů, konstanty, přiřazovací příkaz.3. Funkce a procedury (volání funkcí, volání procedur, parametry a argumenty, veřejné a privátní procedury).4. Vestavěné prvky jazyka, vstupy a výstupy.5.-6. Příkazy pro řízení běhu, podmíněné příkazy a cykly.7. Práce se strukturovanou proměnnou.8. Strukturované a objektově orientované programování.9.-10. Aplikační knihovny objektů.11. Algoritmy numerických metod.12. Příklady řešení inženýrských úloh. Statistické a optimalizační problémy.13. Příklady řešení inženýrských úloh. Řešení mechanické úlohy.

Literatura

WIRTH, Nicolas: Algoritmy a štruktúry údajov. Alfa Bratislava, 1988. (CS)Knuth, D. E.: Fundamental Algorithms. Third Edition.. Addison-Wesley, 1997. (EN)KRÁL, Martin: Excel VBA. Computer Press, 2010. EAN 9788025123584. (CS)HALVORSON, Michael: Microsoft Visual Basic. Computer Press, 2010. EAN 9788025131466. (CS)

Požadavky

Základy algoritmizace a programování, technická angličtina

Garant

doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D.