Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oceňování staveb (FAST-CV008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CV008 - Oceňování staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání vědomostí o cenové tvorbě se zaměřením na znalosti v oblasti kalkulování nákladů a tvorby cen ve výstavbě. Získání dovedností při práci s oceňovacími podklady a s aktuálními softwarovými produkty pro rozpočtování a kalkulace ve stavebnictví, které jsou užívané běžně ve stavební praxi. Základní vědomosti o oceňování staveb jako nemovitostí.

Osnova

1. Úvod.Ceny.Cenové právo.Cenová soustava.Cenové informace. 2. Cena stavby.Souhrnný rozpočet stavby.3. Cena stavebního objektu.Rozpočet stavebního objektu.4. Cena stavebního objektu.Rozpočtovací systémy v ČR. 5. Cena stavebního objektu.Rozpočtovací systémy v zahraničí. 6. Cena stavební práce.Kalkulační vzorec.Porovnatelná kalkulace.7. Cena projektové a inženýrské činnosti. Cena rozpočtářských prací.8. Cena veřejné zakázky ve stavebnictví.9. Cena nemovitosti.Cenové předpisy pro oceňování majetku.10.Cena nemovitosti.Stavba.Pozemek.Porost.Způsoby oceňování. 11.Cena nemovitosti.Nákladový způsob ocenění stavby.12.Cena nemovitosti.Výnosový způsob a porovnávací způsob ocenění stavby.13.Souhrn přednášené problematiky.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalost technologie stavebních konstrukcí a prací. Znalosti a dovednosti základů podnikové ekonomiky, zejména oblasti normování práce, materiálu, strojů a zařízení ve výstavbě, problematiky mezd a platů, třídníků a klasifikací produkce ve stavebnictví.

Garant

doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D.