Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika stavebního průmyslu (FAST-CV02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CV02 - Ekonomika stavebního průmyslu, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání schopností orientovat se v organizaci a ekonomice průmyslové výroby. Uplatnění při řízení rentability výroby a tvorbě cen.

Osnova

1. Úvod, základní pojmy, specifika2. Podnik průmyslový a stavební3. Organizační struktura podniku4.-5. Majetková a kapitálová struktura6. Zásobování7. Výnosy, náklady, hospodářský výsledek a vztahy mezi nimi8. Ceny a kalkulace cen9. Normování a odměňování v průmyslové výrobě10. Účetnictví11. Řízení investic12. Daňová soustava13. Marketing a management

Literatura

SYNEK, Miloslav a kolektiv.: Manažerská ekonomika. GRADA Publishing Praha, 2007. [ISBN 978-80-247-1992-4] (CS)MARKOVÁ,Leonora: Stavební podnik. Brno: VUT FAST Brno, 2008. [http://www.fce.vutbr.cz/studium/materialy/autocad/ucebnice.pdf] (CS)MARKOVÁ Leonora a kol..: Principles of economy of building firm. Brno: CERM, s. r.o., 2002. ISBN 80-214-2179-7. (EN)

Požadavky

Znalosti o jednotlivých základních disciplínách podnikové ekonomiky. Schopnost orientovat se v podnikové ekonomice se zaměřením na průmyslovou výrobu.

Garant

doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D.