Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví (FAST-CV083)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CV083 - Účetnictví, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních dovedností a znalostí v oblasti finančního účetnictví. Schopnost zaúčtovat typické účetní případy v oblasti majetku a zdrojů, dále pak v evidenci nákladů a výnosů. Schopnost sestavit předepsané účetní výkazy a pracovat s nimi pro potřeby finančního řízení.

Osnova

1. – 2. Právní úprava účetnictví, jeho podstata a význam. Historie účetnictví. Základní zásady účetnictví. Metodické nástroje účetnictví. 3. Rozvaha a rozvahové změny. Účtová osnova a vzorový účtový rozvrh. 4. – 5. Charakteristika a oceňování dlouhodobého majetku. Účetní operace s dlouhodobým majetkem.6. – 7. Charakteristika a oceňování zásob. Účetní operace se zásobami.8. Zúčtovací vztahy.9. Kapitálové účty a dlouhodobé závazky.10. – 11. Náklady a výnosy. 12. – 13. Účetní uzávěrka a závěrka. Účetní výkazy a přehled o peněžních tocích.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti v oblasti financování a ekonomiky stavebního podniku.

Garant

Ing. Eva Vítková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Vítková, Ph.D.