Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hodnotové inženýrství (FAST-CV73)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CV73 - Hodnotové inženýrství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá dovednost řešit komplexní inženýrské úkoly na základě poznatků z již absolvovaných technicko-ekonomických disciplin. Značný důraz je kladen na aplikaci tradičních zásad pojetí hodnotové analýzy do zadání řešených ve stavební praxi.

Osnova

1. Tradiční pojetí hodnotové analýzy a její současná pozice2.-3. Inovace procesní a výrobkové. Hodnotová analýza dle norem4.-5. Jednotlivé sféry uplatnění hodnotové analýzy. Etapy nebo fáze v metodologockém postupu u hodnotové analýz6.-7. Zásady efektivního uplatňování principů hodnotové analýzy8. Metody a technicko-ekonomické pomůcky pro vyhodnocování projektů (inovací)9. Požadovaný odborný profil zpracovatele příp. sestavení týmu10. Hodnotová analýza ve stavebnictví, současná situace11. Nové metody v procesním přístupu. Cíle hodnotové analýzy ve výrobkové sféře12. Optimalizace zdrojů pro stavební proces13. Inovační procesy ve stavebním podniku, přínos pro celkové ekonomické efekty, předpoklad rozvoje hodnotové analýzy ve stavebnictví

Literatura

Volf J.: Racionalizace a hodnotová analýza ve stavebnictví. ČVUT Praha, 1976. (CS)Bartes F.: Hodnotový management. CERM Brno, 2007. (CS)Radim Vlček: Management hodnotových inovací. Management press, 2008. ISBN 978-80-7261-5. (CS)Harry Pollak: Jak odstranit neopodstatněné náklady-Hodnotová analýza v praxi. GRADA, 2005. ISBN: 978-80-247-6262-3. (CS)

Požadavky

Schopnost orientovat se v širokém spektru technických, ekonomických i jiných disciplín, jako je např. socioinformatika, ekonomika stavebnictví, statistika, operační výzkum, atd.

Garant

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.