Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora v přípravě a realizaci staveb 1 (FAST-CW014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW014 - Počítačová podpora v přípravě a realizaci staveb 1, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poskytnout studentům znalosti z využití software pro stavebně technologické projektování, plánování a řízení realizace pozemních staveb, inženýrských sítí a dopravních staveb. Počítačová podpora umožňuje zpracování nabídky na provedení díla, časové plánování, předvýrobní přípravu, výrobní přípravu a tvorbu operativních plánů. Časové a nákladové plánování stavby vychází z údajů kalkulací a výkonových norem. Součástí řízení realizace je controlling na stavební zakázce.

Osnova

1. Modelování procesu realizace stavby - obecné předpoklady, principy a zásady analýzy a syntézy prostorové, technologické a časové struktury procesu výstavby.2. Klasifikace stavební produkce, rozpočtářský a kalkulační software – zabezpečení vstupních dat pro systém časového plánování a řízení stavební výroby. 3. Počítačová podpora a modelování přípravy a realizace staveb v systému CONTEC pomocí stavebně technologického síťového grafu. Výstupní sestavy jakožto základní dokumenty přípravy a řízení stavby. Návaznosti a přebírání dat z výkazů výměr, rozpočtů a výrobních kalkulací do stavebně technologických projektů.4. Činnosti v síťových grafech. Vazby mezi činnostmi – stavební připravenost. Termínové, zdrojové a kapacitní plánování. Nákladové plánování. Operativní evidence. Aktualizace časového plánu. Výstupy – grafy potřeby zdrojů jako podklad návrhu zařízení staveniště.5. Počítačová podpora návazností ostatních dokumentů stavebně technologického projektu na technologický rozbor a časový plán - kontrolní a zkušební plán, environmentální plán, plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.6. Zahájení práce v programu Microsoft Project, možnosti nastavení, typy úkolů, typy omezení. 7. Microsoft Project – struktura a tvorba časového plánu stavby, typy vazeb a jejich použití, aktualizace harmonogramu dle rozestavěnosti.8. Plánování zdrojů v Microsoft Project – definice a správa zdrojů, přiřazení k úkolům, nákladovost. Široké možnosti tvorby výstupních sestav.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti z navrhování a technologie staveb na úrovni bakalářského studia. Znalost práce s kancelářskými aplikacemi výrobce Microsoft.

Garant

prof. Ing. Čeněk Jarský, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Čeněk Jarský, DrSc.