Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie a bezpečnost práce (FAST-CW016)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW016 - Ekologie a bezpečnost práce, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit s požadavky ochrany životního prostředí a ochrany veřejného zdraví ve výstavbovém procesu. Systémové nástroje plánování a řízení stavební výroby v podmínkách environmentálního managementu a řízení bezpečnosti práce. Bezpečnost práce a požární bezpečnost na stavbách.

Osnova

1.Základní informace o enviromentálních problémech a udržitelném rozvoji se zaměřením na vliv stavební činnosti, enviromentální management a předpisy s tím související, ISO 14001 u stavební organizace2.Vypracování environmentálních plánů ochrany životního prostředí v návaznosti na stavebně technologický model stavby (návaznost a konkrétní řešení pro jednotlivé vybrané dílčí stavební procesy) , zohlednění ekologických předpisů při realizaci zadané stavby3.Ochrana zdraví před hlukem a vibracemi. Platná legislativa4.Měření vnějšího hluku strojů, metodika hodnocení hluku v chráněném venkovním prostoru staveb, snižování hodnoty staveništního hluku.5.Práva a povinnosti účastníků výstavby v pojmech. Systém řízení BOZP v ČR, rámcové směrnice EU.6.Prevence a řízení rizik , bezpečností rizika, zdravotní rizika. 7.Koordinátor bezpečnosti a jeho postavení v procesu výstavby. 8.Plán BOZP v návaznosti na stavebně technologický model stavby. Požadavky na zpracování plánu BOZP a jeho obsah, zohlednění bezpečnostních předpisů při realizaci zadané stavby.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti související s navrhováním staveb, znalost koncepce návrhů zařízení staveniště, znalost běžných technologických předpisů, základní znalosti z oblasti ekologie a BOZP.

Garant

Ing. Svatava Henková, CSc.

Vyučující

Ing. Svatava Henková, CSc.