Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora v přípravě a realizaci staveb 2 (FAST-CW019)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW019 - Počítačová podpora v přípravě a realizaci staveb 2, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí o softwarové podpoře plánování a sledování procesů výstavby v integrovaném systému řízení stavební organizace. Znalosti mají umožnit individuální aplikace a řešení dle předpokládaného umístění posluchače na stavbách v praxi.

Osnova

1. Obecné možnosti využití software ASPE pro plánování a řízení stavební výroby. 2. Datová základna systému ASPE – vlastní i převzaté ceníky ÚRS. 3. Číselníky a nastavení programu ASPE, parametry stavby, rozpočtu, realizace a harmonogramu4. Stavba, rozpočet a časový plán v prostředí ASPE. Tvorba rozpočtu a kalkulované nabídky, možnosti řešení časového plánu, síťový graf, výpočet kritické cesty. 5. Variantní řešení zakázek, vytvoření dodavatelských variant. Dokumenty realizace stavby v prostředí ASPE - čerpání, fakturace, dodatky. 6. Další možnosti ASPE – fáze stavby, přecenění rozpočtu, hromadné změny 7. Řízení stavební výroby s využitím programu RSV, obecná funkcionalita.8. Postup implementace systému RSV v reálném prostředí stavebního podniku. Vstupní data pro řízení zakázky.9. Evidence dokumentace zakázky, nabídky a přípravy stavby v systému RSV. Import rozpočtu a technologický model zakázky, tvorba podzhotovitelských rozpočtů.10. Návaznost RSV na Microsoft Project, časový plán a jeho vazba na technologický model. Výstupy realizace stavby: soupis provedených prací, vyhodnocení nákladů a zdrojů v systému RSV

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalost pravidel rozpočtování, dobrá orientace ve stavebních technologiích, běžná uživatelská znalost práce s kancelářskými aplikacemi.

Garant

Ing. Jiří Šlanhof, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Šlanhof, Ph.D.