Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané stati z technologie stavebních procesů (FAST-CW055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW055 - Vybrané stati z technologie stavebních procesů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních znalostí z realizace vybraných stavebních procesů podzemních, pozemních a inženýrských staveb. Umožňuje návazné studium časového plánování, modelování, optimalizace a racionálního řízení provozu na stavbách.

Osnova

1.Technologie prací speciálního zakládání staveb ve vztahu k hloubeným podzemním stavbám.2.Pažící konstrukce (záporové stěny, pilotové, podzemní stěny), injektování a kotvení horninového prostředí.3.Nomenklatura podzemních staveb. Tunelové systémy a soustavy.4.Klasické soustavy. Vrtání a odstřel. Prstencová metoda.5.Nová rakouská tunelovací metoda (NATM). Metoda obvodového vrubu. Mikrotunelování.6.Stroje a zařízení pro výstavbu podzemních staveb (ražených, hloubených, kombinovaných, mikrotunelovaných).7.Výroba ocelových a dřevěných konstrukcí, svařování ocelových konstrukcí, spojovací prostředky, doprava na staveniště.8.Hlavní způsoby montáže ocelových a dřevěných konstrukcí.9. Provádění montovaných stropních konstrukcí. 10.Speciální betonářské technologie.11.Stavební izolace, vhodnost použití a způsoby provádění.12.Možnosti a způsoby provádění průmysl. podlah a podlah v objektech pozemních staveb. Lité a samonivelační podlahy.13.Provádění střešních a obvodových pláštů budov.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Student musí mít zvládnuty základní znalosti z geologie, geomechaniky, zakládání staveb, z navrhování pozemních a dopravních staveb.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.